Navarsete vil ha forslag til Norges beste sted

KÅRING: Liv Signe Navarsete ønsker at folk sender inn forslag til hvilket sted som fortjener prisen «Norges beste plass». (Arkivfoto: NTB scanpix) Les mer Lukk

I fjor ble Ulsteinvik kåret til Norges beste sted å bo. Nå ber Kommunal- og regionaldepartementet om forslag til hvilket sted som fortjener prisen i år.

Statens pris for attraktivt sted ble utdelt første gang i fjor. Vinneren får 250.000 kroner fra departementet, og alle som vil kan levere inn forslag via Facebook.

Prisen deles ut til enten en kommune eller andre aktører, som har samarbeidet og involvert både offentlige, frivillige og private krefter for å gjøre stedet til en flott plass å bo.

Forslagene må begrunnes med en kort beskrivelse av hva som gjør stedet attraktivt og hvilke tiltak kommunen har satt i gang for å gjøre stedet til den beste plassen.

– Det var stor interesse for prisen i 2012. Det ble sendt inn nominasjoner på rundt 240 ulike steder over hele landet. Konkurransen skapte et stort engasjement, og det er jeg veldig fornøyd med, sier statsråd Liv Signe Navarsete (Sp).

Fristen for å sende inn forslag er 26. februar.