Hevder HA-lederne bare er venner

Tilhørere i rettssaken mot åtte antatte Hells Angels medlemmer og sympatisører må gjennom grundig sikkerhetssjekk før de entrer rettssaken som skal gå over seks uker i Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Les mer Lukk

Også nedover i det antatte Hells Angels-hierarkiet blånekter de tiltalte i Tromsø for å være del av et organisert nettverk for narkotikahandel.

På tredje dag av den omfattende rettssaken i Nord-Troms tingrett, beveget man seg ned til antatte kurerer og sjåfører på tiltalebenken. En 40 år gammel mann fra Oslo benektet enhver tilknytning til saken der han settes i forbindelse med transport av store mengder metamfetamin og hasj.

En 47-åring fra Moss innrømmer å ha fraktet det han trodde var 6-7 kilo hasj til Nordkjosbotn i Balsfjord, men blånekter for enhver tilknytning til Hells Angels.

– Jeg er ikke med i noen organisert gruppe. Ut fra det rotet jeg opplevde der oppe i Nord-Norge, synes jeg dette var veldig dårlig organisert, sa 47-åringen.

Rotet han viste til, henspiller på at han ikke var i stand til å få kontakt med den som skulle motta narkotika i Bjerkvik i april 2011 og i Lødingen tre måneder senere.

Denne sekken inneholdt 8,3 kg metamfetamin. 47-åringen som innrømmer å ha fraktet sekken fra Oslo til Lødingen, sier han trodde den inneholdt 6-7 kilo hasj, men at han aldri sjekket innholdet. Foto: Politiet / NTB scanpix

Metamfetamin

Ifølge tiltalen er 47-åringen medlem av det organiserte nettverket som springer ut av Hells Angels. Under den første turen mener påtalemyndigheten at han hadde «flere kilo» metamfetamin. Til Lødingen hadde han med seg 8,7 kilo metamfetamin som politiet beslagla da de slo til mot det de karakteriserer som et organisert nettverk rundt motorsykkelklubben Hells Angels.

47-åringen som har langvarige vennskap med flere av de medtiltalte, har sagt seg delvis skyldig, men hevder at han ved begge anledningene ble forespeilet og trodde at det var hasj han skulle frakte til Nord-Norge.

Les også: Hells Angels-rettssaken har startet

Sjekket ikke

Han hevder at han ikke undersøkte innholdet i de to bagene han fikk overlevert.

– Jeg fikk en forespørsel fra en person om å kjøre bagen til Nord-Norge og var dum tok til å si ja. Jeg hadde ikke gjort det dersom jeg viste hva det var, ut fra strafferamme og risiko, sa den uføretrygdede mossingen.

40-åringen fra Oslo nekter enhver befatning med saken. Han innrømmer å ha kjørt «noe» til Nordkjosbotn der overvåkingsbilder fra en bensinstasjon bekrefter en nattlig overlevering. Men hevdet at det er politiet som prøver å lage bakmann av ham ved å bringe telefonsamtaler ut av sin sammenheng.

– Jeg skjønner ikke tiltalen i det hele tatt. Jeg har aldri kjørt narkotika. Denne saken skremmer meg voldsomt, sa 40-åringen som hevdet at han ofte bruker feil ord i samtaler. Slik kan en spade bli til en traktor når han snakker med folk.

Les også:Hells Angels trekker Island for EFTA-domstolen

Represalier

De tiltalte har veldig vanskelig for å huske detaljer om andre forhold enn det politiet synes å ha gode bevis for.

I Nord-Troms tingrett ble 47-åringen spurt om å utdype at han i politiavhør har sagt at han frykter represalier hvis han tyster.

– Ja, jeg frykter represalier hvis jeg begynner å tyste, men jeg vil ikke si fra hvem, sa 47-åringen i retten.

Torsdag skal de to som er tiltalt for å ha mottatt narkotika ved flere anledninger, forklare seg for retten. Deretter går tingretten over til det voldsomme overvåkingsmaterialet som er samlet inn om de åtte. Rettssaken skal ikke være ferdig før seks uker er gått-