Knapp ledelse til Netanyahu i Israel-valget

Israels statsminister Benjamin Netanyahu avga selv stemme tirsdag, og vant så vidt. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Statsminister Benjamin Netanyahus parti kommer så vidt først i det israelske valget. Sentrumspartiet Yesh Atid er nummer to, viser valgdagsmålinger.

Ifølge målingene får Netanyahus Likud 31 av de 120 plassene i nasjonalforsamlingen Knesset. Det er klart færre enn ventet.

På andre plass får det nye sentrumspartiet Yesh Atid ifølge valgdagsmålingene 18 eller 19 representanter.

Det israelske arbeiderpartiet kommer som nummer tre med 17 representanter, mens ytre høyre-partiet Jødisk Hjem kommer som nummer fire med tolv representanter.

Valgdagsmålingene tyder på at sentrum-høyre partiene vil få et flertall på 61-62 representanter, langt mindre enn ventet, mens sentrum-venstre blokken vil få 58-59 representanter.

Tross det knappe flertallet ventes det at høyre-sentrum blokken under ledelse av Netanyahu vil klare å danne en ny regjering, om ikke selve valgresultatet skulle endre forholdene.

Netanyahus representant Gideon Saar kommenterte valgdagsmålingene med å si at «Likud-Beitenu har vunnet valget og Netanyahu vil bli statsminister».

Netanyahu hadde, muligens på grunn av godt oppmøte, hatt en følelse eller fått informasjon om at valget ikke gikk veldig bra for partiet hans. På Facebook-siden sin la han ut en bekymret melding kort tid før valglokalene stengte.

– Likuds styre er i fare. Jeg ber dere om å legge fra dere alt dere holder på med og gå ut for å stemme Likud nå. Dette er svært viktig for å sikre Israels framtid, lød oppfordringen til partiets støttespillere og tilhengere.