Tror Sigrid (16) var i live da hun ble holdt i skjul

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept i fjor. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet tror Sigrid Giskegjerde Schjetne fortsatt var i live da hun ble gjemt i en campingvogn i et nedlagt lagerlokale. De vil ikke si noe om hvor lenge de tror jenta levde etter at hun ble bortført.

Hovedteorien er fortsatt at 16-åringen ble påkjørt i Låveveien på Østensjø natt til 5. august og at hun var i live da hun ble ført bort. De tror også at 37-åringen som er siktet i saken var alene om å ta livet av jenta, melder TV 2.

Det er funnet blod fra Sigrid i en campingvogn 37-åringen disponerte, og politiet tror hun var i live da hun ble holdt i skjul der.

– Vi vil ikke gå i detaljer rundt det vi nå vet om hendelsesforløpet, men slik politiet ser det så har Sigrid vært i live da hun var i låven, sier politiadvokat Cecilie Gulnes. Hun vil ikke si noe om hvor lenge de tror Sigrid var i live.

– Jeg vil ikke gå inn på spekulasjoner om akkurat det.

Fem uker etter at hun forsvant, ble Sigrid funnet drept i et skogområde på Kolbotn sør for Oslo. En 64-åring som eier et bilverksted i nærheten ble siktet sammen med 37-åringen.

Den hovedsiktede 37-åringen er lagt inn til tvangsobservasjon på Dikemark sykehus. Han mener han er frisk og nekter og samarbeide med de sakkyndige. Han nekter straffskyld i saken.