Ubaydullah Hussain hyller terrorangrepet i Algerie

Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain under en demonstrasjon i 2012 utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo, i protest mot videoen "Innosence of Muslims". Hussain har nå hyllet terrorangrepet i Algerie på Facebook. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Les mer Lukk

Islamisten Ubaydullah Hussain hyller terrorangrepet i Algerie med en statusoppdatering på en nyopprettet Facebook-profil, skriver Dagbladet.

Den 27 år gamle lederen av gruppen Profetens Ummah skriver følgende:

«Måtte Allah swt (Allah den høyeste) belønne våres brødre med den største og beste Paradiset og drive fiender av Islam ut av våres land og utslette dem. Amiin».

Meldingen ble lagt ut fredag ettermiddag sammen med en lenke til en artikkel der algeriske myndigheter sier at 23 gisler er drept under terroraksjonen ved gassanlegget i In Aménas, der fem norske Statoil-ansatte fortsatt er savnet.

LIVE: Følg siste utvikling direkte her

Massedrap

Hussain har i en epost til Dagbladet bekreftet at den aktuelle Facebook-profilen tilhører ham. Han sier han skrev innlegget fordi han synes gisseltakernes krav var rimelige:

– Vesten har selv forårsaket denne situasjonen ved å okkupere, bedrive massedrap, torturere muslimer og stjele våre goder over hele verden, skriver han i eposten til avisen.

Han legger til at den smerten Norge og resten av Vesten føler som en følge av situasjonen i Algerie, er noe alle muslimer over hele verden opplever hver dag.

– I våre muslimske land terroriserer Vesten den muslimske befolkningen daglig. Hvordan føles smerten når deres landsmenn og tilbedere av Satan får et motangrep i deres globale krig mot islam? fortsetter Hussain.

Han hevder også at den norske regjeringen har «blod på sine hender» og er en direkte årsak til at norske liv er i fare.

Les også: Oddvar gjemte seg for terroristene i fire døgn

Trusselsiktet

I fjor høst var Hussain varetektsfengslet i flere uker, siktet for trusler mot Dagsavisens journalist Nina Johnsrud og en annen norsk journalist. Han er fortsatt siktet for truslene.

I tillegg er han under etterforskning av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for andre mulige lovbrudd, blant annet trusler mot utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) fremsatt i et kommentarfelt på Facebook i desember.

PSTs kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken sier til Dagbladet at det er snakk om flere forhold, og at sakene vil bli sendt i en samlet innstilling til statsadvokaten.

Les også: Eide avslører hva Norge visste underveis

– Utenlands

Advokat John Christian Elden, som er forsvarer for 27-åringen, sier at Hussain har vært utenlands de siste to månedene.

– Vi har ikke hørt noe mer siden Hussain ble løslatt. Etter det har han oppholdt seg utenfor Norge, sier Elden til avisen.