Stoltenberg: – Et sterkt møte

Statsminister Jens Stoltenberg forlater pårørendesenteret Scandic Hotel, Flesland Bergen lørdag ettermiddag, Margrethe Øvrum fra Statoil følger han ut og de gir hverandre en klem. Han har vært på pårørendesenteret på for å snakke med de pårørende. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) betegner møtet med de pårørende på Kokstad som sterkt og følelsesladet.

Fortsatt er situasjonen uavklart for seks nordmenn som jobber ved Statoils gassanalegg i In Aménas i Algerie.

Les også: UD: - Gisselaksjonen er over

Stoltenberg besøkte lørdag pårørendesenteret for å vise sin støtte til de seks familiene som fortsatt ikke vet om den de savner kommer hjem.

– Det har vært et sterkt og følelsesladet møte. Jeg har møtt mennesker som har gjennomlevd prøvelser vi andre knapt kan forestille oss, sier Stoltenberg.

– Jeg har også møtt mennesker som har opplevd den enorme lettelsen det er å få noen hjem, sier han videre.

LIVE: Følg siste utvikling direkte her

Han ga Statoils representant ved senteret en god klem idet han kom ut.

– Jeg er her for å uttrykke medfølelse, og den varme og sympatien jeg og det norske folk ønsker å formidle, sa statsministeren som la til at han overfor de pårørende har redegjort hva norske myndigheter gjør for å redde liv.

– Jeg har også redegjort for det vi har gjort med å styrke ambassaden og styrke norsk tilstedeværelse i Algerie.

Stoltenberg sa også at han var i Bergen for å lytte til de pårørende.

– Slik at de pårørende kan fortelle meg hva vi kan gjøre en enda bedre jobb for å støtte og hjelpe dem i en krevende situasjon, sa statsministeren.

Etter møtet reiste Stoltenberg rett tilbake til Oslo igjen, hvor han sannsynligvis vil komme med en oppdatering av situasjonen i In Aménas i løpet av kvelden.

Statoil opprettet raskt et pårørendesenter da gisselsituasjonen ble kjent, og siden har dette vært et møtepunkt for pårørende hvor de har fått hjelp og støtte av fagpersonell.

Statoil-sjef Helge Lund besøkte også pårørendesenteret lørdag.