Tora Berger vant jaktstarten i Antholz

Tora Berger vant jaktstarten i Antholz Les mer Lukk

Tora Berger skjøt fantastisk på siste stående og tok sin 22. verdenscupseier da hun vant jaktstarten over 10 kilometer i Antholz lørdag.

Berger lå ikke helt framme i teten før etter at den siste stående skytingen var over, men da skjøt hun til gjengjeld strålende. Hun fikk ned alle de fem blinkene på rekordtid og gikk først ut fra standplass. Da var seieren så å si sikret.

– Jeg trodde ikke jeg ville vinne da jeg sto opp i morges. Etter en strafferunde på den andre skyting trodde jeg i hvert fall ikke at det var mulig. Derfor ble jeg litt overrasket da jeg kom ut først etter siste skyting. Da så jeg muligheten og gikk det jeg kunne på sisterunden, sa Berger til IBUs nettside.

Hun er ikke helt sikker på om hun skal gå søndagens stafett, men med tre norske blant de ni beste kan hun ha ombestemt seg.

– Vi har en god sjanse til å vinne, så kanskje jeg blir med likevel, sa Berger.

Ser muligheter

– Tora ser bare muligheter og var helt fenomenal på den siste skytingen. Hun er ganske enkelt sånn, sa landslagssjef Egil Gjelland til NTB.

Gjelland fikk også se at både Flatland og Solemdal skjøt feilfritt på den siste stående skytingen.

– Veldig bra skyting, og det var helt ideelt. Jentene har vært opptatt av å puste skikkelig ut før de kom inn på standplass. Det er veldig viktig i denne høyden, sa Gjelland.

Med tre norske løpere inne blant de ni beste har treneren all grunn til å være veldig fornøyd med dagen, for det var lite som tydet på at det skulle bli norsk seier før start. De norske jentene hadde ikke det beste utgangspunktet til lørdagens jaktstart.

Les også: Marit Bjørgen til topps i sitt combackrenn

Tangerte Liv Grete

Med sesongen sjette seier tangerte Tora Berger også Liv Greie Poiree som mestvinnende norske skiskytterkvinne i verdenscupen.

Berger pådro seg to strafferunder på lørdagens jaktstart. Hun fikk en bom på siste liggende og det samme på første stående, men konkurrentene bommet også, og det gjorde at Berger kunne gå seg helt fram i teten.

Ukrainske Olena Pidhrusjna tok annenplassen. hun var 18,9 sekunder bak Berger i mål, men den ukrainske jenta hadde bare en strafferunde. Tredjeplassen gikk til Finlands Kajsa Mäkäräinen, som var 25,4 sekunder bak Berger med fire strafferunder.

Ann Kristin Aafedt Flatland avsluttet glimrende og tok sjetteplassen. Hun hadde to strafferunder og ble slått av Berger med 51,7 sekunder.

Synnøve Solemdal, som også hadde to strafferunder, endte til slutt på niendeplass etter et godt løp. Hun var nøyaktig minuttet etter Tora Berger.

Tiril Eckhoff gikk inn til 29.-plass, mens Fanny Welle-Strand Horn ikke stilte til start i lørdagens renn.

Søndag er det stafett i Antholz hvor det norske laget består trolig av Horn, Flatland, Solemdal og Berger.