Clinton tilbringer nyttårsaften på sykehus

USAs utenriksminister Hillary Clinton pådro seg en hjernerystelse i midten av desember, og under en etterkontroll søndag ble det påvist blodpropp. Foto: Reuters Les mer Lukk

USAs utenriksminister Hillary Clinton må være minst et par dager på sykehus etter at legene hennes oppdaget en blodpropp.

Det er ikke blitt opplyst hvor i kroppen blodproppen befinner seg, men den skal være forårsaket av en hjernerystelse Clinton pådro seg i midten av desember.

– Hun behandles nå med blodfortynnende medisiner og er innlagt ved New York Presbyterian Hospital for at de skal kunne overvåke medisineringen de neste 48 timene, sa Clintons talsmann Philippe Reines søndag.

Clinton fikk hjernerystelse da hun mistet bevisstheten og falt, angivelig som følge av dehydrering etter en mageinfeksjon.

Under en kontroll søndag oppdaget legene blodproppen. TV-stasjonen CNN bekreftet mandag ettermiddag norsk tid at Clinton fortsatt var innlagt på sykehuset i New York.

Medisinprofessoren Edward Ellerbeck sier til nyhetsbyrået Reuters at det er vanlig å behandle blodpropper med blodfortynnende medisiner og at risikoen for komplikasjoner som oftest er lav. Det er ikke kjent at Clinton har noen sykdom som øker faren for farlige blodpropper.

På grunn av hjernerystelsen har Clinton ikke vist seg offentlig de siste tre ukene. Hun skulle etter planen vært på jobb igjen denne uken.

Det er ventet at hun vil gå av som utenriksminister i løpet av de nærmeste ukene, fortsatt at hennes etterfølger John Kerry godkjennes av Senatet.