Orkankast stanset fergetrafikk på Trøndelagskysten

Orkankast stanset fergetrafikk på Trøndelagskysten Les mer Lukk

Uværet på Trøndelagskysten fikk konsekvenser for fergetrafikken i regionen. Torsdag kveld måtte Hurtigruten gjøre vendereis.

Flere avganger med hurtigbåten mellom Leka, Rørvik og Namsos ble kansellert torsdag, opplyser ferjeselskapet FosenNamsosSjø.

Ifølge NRK ble også første avgang mellom Borgan og Ramstadlandet kansellert på grunn av uværet.

Les også: Flere fjelloverganger stenges av uvær

Orkan i kastene

Hurtigruteskipet MS Kong Harald fikk problemer ved Foldafjorden torsdag kveld og måtte sette kursen mot sørover igjen, melder Trønder-Avisa.

– Båten møtte orkan i kastene, og det ble besluttet å snu. Nå går den tilbake i retning Brekstad og legger seg i Trondheimsfjorden i påvente av roligere vær, sier kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten. MS Nordkapp, som er på vei sørover, søkte ly for stormen i Rørvik.

Les også: Dårlig føre og mange ulykker julaften

Det var fra liten til full storm på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og opp til den sørlige delen av Helgeland torsdag. I kombinasjon med snøbyger var det også ventet lokalt vanskelige kjøreforhold.

Ikke som Dagmar

Natt til fredag kan det også bli mye vind, men fortsatt ikke mer enn man er vant til på Nordvestlandet og nordover langs kysten. Noen vindkast kan riktignok komme opp i full storm, men været vil langt fra være i samme kategori som ekstremværet Dagmar, som rammet samme landsdel for ett år siden.

Sjekk været der du er

– Det verste denne gangen vil bli at sikten kan bli dårlig som følge av snøbyger, og fremkommeligheten kan bli vanskelig noen steder, sier meteorologikonsulent Frank Solem ved værtjenesten på Ørland hovedflystasjon til Adresseavisen.

Vegtrafikksentralen i Midt-Norge har i den forbindelse sendt ut varsel til alle etater som har ansvar for å holde veiene åpne i Sør- og Nord-Trøndelag.

Les også: Vindfullt døgn i vente