Tyv stjal kollekt fra kirke i julen

En tyv brøt seg natt til onsdag inn i Nordlandet kirke i Kristiansund og stjal kollekten fra julaften, som var på over 15.000 kroner. Kirkevergen er fortvilet.

Da kirken stengte dørene etter gudstjenesten julaften, merket de ansatte i menigheten at en nøkkel var borte. Natt til onsdag brøt noen seg inn i kirken, skrudde av alarmen, og stakk av med kollekten.

– Det er veldig trist at det blir stjålet penger som kirkegjengerne har gitt på julaften til gode formål. Det er veldig utspekulert å gjøre noe slikt. Eller så har de som har gjort det, en veldig vanskelig tilværelse, sier kirkeverge Mildrid Fiske i Kristiansund til NRK.

Hun tror innbruddet var planlagt, og viser til at nøkkelen som forsvant julaften, trolig ble brukt til å komme seg inn i kirken natt til andre juledag. Videre tror hun at tyven eller tyvene må ha sett at en kode har blitt tastet, eller at de på en annen måte fikk kjennskap til koden slik at de kunne skru av alarmen.

– Dette synes vi så klart ikke noe om, sier operasjonsleder Leif Bergem-Ohr i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Tyveriet ble politianmeldt onsdag. Fiske håper nå at tyven eller tyvene vil stå fram som angrende syndere. Samtidig varsler hun at menighetene i byen fra nå av vil være mer observante rundt hva som skjer i forbindelse med gudstjenestene og andre arrangement.