– Homoekteskap er forbrytelse mot menneskeheten

Den katolske kirke er sterkt imot ekteskap mellom personer av samme kjønn. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Homoekteskap er en forbrytelse mot menneskeheten, mener overhodet for den katolske kirke i det sentralafrikanske landet Kamerun.

– Ekteskap mellom personer av samme kjønn er en alvorlig forbrytelse mot menneskeheten, sa erkebiskop Victor Tony Bakot under sin preken i hovedstaden Yaounde første juledag.

– Vi må stå opp mot dette og bekjempe det med all vår kraft. Jeg er særlig takknemlig overfor våre lokale medier som har spredt budskapet om at dette er en forbrytelse mot menneskeheten, sa erkebiskopen.

Les også: Åpner moské for homofile

Forbudt

Homofili er strengt forbudt i Kamerun, noe det også er i de fleste andre afrikanske land. Homofile forfølges, trakasseres, blir utsatt for overgrep og straffes for sin legning, noe kristne ofte går i spissen for.

Tidligere i måneden ble en 32-år gammel mann dømt til tre års fengsel i Kamerun, etter at han hadde sendte en tekstmelding til en annen mann og fortalt at han elsket ham.

Minst tolv personer er dømt til fengsel for homofili i Kamerun i år, og fengselsstraffene er på mellom seks måneder og fem år.

Les også: Fredsprisvinner mener homofili bør straffes

Dødsstraff

I Uganda har folkevalgte i lengre tid forsøkt å få vedtatt en lov om dødsstraff for homofile, noe som høstet skarpe protester fra utenlandske giverland. Loven ble til slutt vedtatt i en sterkt utvannet form, men homofili er fortsatt forbudt i landet.

Den katolske kirkes overhode i England og Wales, erkebiskopen av Westminster, gikk også nylig hardt ut mot den britiske regjeringens planer om å åpne for ekteskap mellom personer av samme kjønn.

Dette er en skam og regjeringen har ikke noe mandat til å vedta dette, mente erkebiskop Vincent Nichols.

Les også: Presidenten benåder homofilidømte i Malawi