Sint eier kjørte ned låst port for å hente inntauet bil

En bileier som tilsynelatende ikke hadde noe til overs for at bilen ble inntauet julaften, tok tirsdag morgen saken i egne hender og kjørte ned den låste porten etter å ha brutt seg inn på det innesperrede området i Skien.

Saken startet klokken 9.29 mandag morgen. Politiet ble da kontaktet av en huseier som ikke kom seg ut med bilen fordi noen andre hadde plassert sin bil rett foran utkjørselen hans.

– Politiet fikk ikke kontakt med eier av den feilparkerte bilen og så ingen annen løsning enn å be Viking om å taue bilen bort. Det ble gjort. Mannen, som var fortvilet, kom seg ut med sin bil og fikk gjort de siste juleinnkjøpene, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Saken fikk en lykkelig slutt for den julegavehandlende mannen. Men eieren av den borttauede bilen var tydeligvis ikke fornøyd. De som var på vakt hos Viking oppdaget nemlig tidlig tirsdag morgen at noen hadde klippet hull i gjerdet til tomten der de inntauede bilene står parkert.

– Deretter har de startet bilen og gitt bånn gass og kjørt tvers gjennom porten så hengsler og lås ble blåst bort, opplyser Aaltvedt.

Senere tirsdag formiddag ble bilen funnet parkert, med skader i fronten, hjemme hos bileieren. Politiet sikret flere spor i saken og undersøkte tirsdag hendelsen videre.

Samtidig opplyser politiet at biler som er plassert slik at de er til hinder for trafikk, snøbrøyting eller annet arbeid på vei, kan fjernes av politiet.

– Dette gjelder også på privat eiendom når bilen er plassert slik at den er til ulempe for eier eller bruker av eiendommen, opplyser Aaltvedt.