HEMSEDAL:

Mann død etter å ha blitt tatt av snøskred

Mann død etter å ha blitt tatt av snøskred Les mer Lukk

En 40 år gammel mann fra Buskerud mistet livet i et snøskred i Hemsedal julaften ettermiddag.

40-åringen ble funnet etter å ha ligget nesten to timer i snøen. Han kjørte utenfor oppkjørte løyper da skredet gikk like før klokken 14. Klokken 16.49 meldte politiet i Nordre Buskerud på Twitter at mannen var erklært død.

Elektronisk søk

– Vi fikk inn melding litt før klokken 14 om at en mann var tatt av et snøras. Kameraten ringte inn og fortalte om raset. Han satte umiddelbart i gang søk. Både han og kameraten hadde elektronisk søkeutstyr på seg, sier operasjonsleder Espen Sola i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

En luftambulanse kom raskt til stedet og startet elektronisk søk fra lufta. Et politihelikopter med varmesøkende kamera ble også sendt til rasstedet. Det ble også fløyet inn to redningsmenn med helikopter for å bistå kameraten i letearbeidet.

– Det var disse tre som fant mannen, sier Sola.

Det ble startet livreddende førstehjelp på stedet, men mannens liv sto ikke til å redde.

Advarer

De to mennene skal ifølge politiet ha kjørt offpiste i Tottenveggen ikke langt fra Hemsedal skisenter da snøskredet gikk.

– Det var et smalt, men langt skred, opplyser redningsleder Johan Mannåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Han sier at området der raset gikk var svært bratt og ulendt. Det var derfor vanskelig for redningsmannskap å ta seg inn i det.

Politiet advarer folk mot å kjøre utenfor løypene i området.

– Jeg vil komme med en sterk oppfordring til folk om å holde seg i oppkjørte løyper. Det er svært stor rasfare i hele Hallingdal etter at vi har hatt mye nedbør og sterk vind. Vi har hatt flere ras de siste dagene, sier Sola.


Vis større kart