Første uavgjortkamp for United

Patrice Evra stanget Manchester United i føringen, men storklubben måtte nøye seg med 1-1 borte mot Swansea i engelsk eliteserie søndag. Foto: Rebecca Naden / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Manchester United sløste med sjansene og spilte 1-1 borte mot Swansea i Premier League søndag. Det var klubbens første uavgjortkamp denne sesongen.

Alex Fergusons mannskap hadde fortjent å vinne i Wales, men måtte nøye seg med det ene poenget. Dermed er serielederens avstand ned til toer og byrival Manchester City gått fra å være seks til fire poeng.

– Vi var soleklart best og kjørte over dem. Vi var veldig uheldige som ikke tok alle poengene. Det skulle fortsatt vært en luke på seks poeng, så dette er skuffende, sa Ferguson etter kampen.

United fikk en perfekt start. Med et kontant hodestøt sørget Patrice Evra for 1-0 etter et hjørnespark av Robin van Persie i det 16. minutt. Bortelaget fortsatte å trykke Swansea etter ledermålet, men waliserne har en fryktet spanjol på topp.

Les alt om fotball på Avspark!

Sesongens store overraskelse og toppscorer i Premier League, Michu, var rask på pletten da United-keeper David de Gea ble tvunget til å gi en retur etter en halvtime spilt. 26-åringen banket ballen i nettmaskene. Det var hans 13. seriemål siden sommerens overgang til Swansea.

United kom til flere store sjanser i annen omgang. Etter litt over en time gikk Robin van Persies skudd i stolpen, mens Michael Carrick headet ballen i tverrliggeren etter 77 minutter. Like etter bidro van Persie og Ashley Young med en skikkelig dobbeltsjanse. Begge forsøkene ble blokkert av Swansea-forsvaret.

Manchester United har tatt 43 poeng etter 18 seriekamper.

Michael Laudrup har ledet Swansea med en stødig hånd så langt. Waliserne er nummer elleve på tabellen med sine 24 poeng.