Vinden tok flere tak på Vestlandet

Mens vinden forårsaker materielle skader på Vestlandet, skaper snøværet vanskelige kjøreforhold på Sørlandet. Her i Kristiansand oppfordres folk til å la bilen stå dersom de kan. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Les mer Lukk

Vindens herjinger kostet lille julaften flere bygninger taket mens trær raste over ende og stengte veier i Rogaland og i Hordaland.

På Jørpeland på Strandalandet i Rogaland blåste taket på en bensinstasjon bort søndag formiddag, mens politiet på ettermiddagen måtte rykke ut da taket på en dagligvarebutikk samme sted var i ferd med å løsne.

– Det er svært mye vind i området. Det flyr løse plater og andre gjenstander i lufta på en byggeplass ved Jonsokberget sykehjem, forteller operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Twitter melder operasjonssentralen i Rogaland om resultatene av vindens herjinger. Blant dem er en enebolig som mistet store deler av taket på Gilje og et forretningsbygg hvor takplatene har løsnet i Kverneland. Dessuten er Lysefjordbrua stengt på grunn av sterk vind. Etter en rekke meldinger om løse byggematerialer på avveie, oppfordrer politiet entreprenører om å sjekke og sikre utsatte byggeplasser.

Det blåser også kraftig i Kvinnherad i Hordaland. Politiet der opplyser at både et privathus i Dimmelsvik og samfunnshuset i Sæbøvik har mistet deler av taket som følge av den sterke vinden, melder Bergens Tidende.

Samtidig ble fergesambandet Arsvågen-Mortavika over Boknafjorden mellom Haugesund og Stavanger innstilt klokken 14.

Det er ventet at stormen blir verre utover kvelden.

- Toppen er trolig ikke nådd ennå. Rogalendingene må regne med at vindstyrken øker ytterligere utover ettermiddagen og kvelden, sier vakthavende meteorolog Karsten Eitrheim til Aftenposten.no.

– De som ikke trenger å gå ut, bør holde seg hjemme. Dersom man likevel går ut, må man følge godt med rundt seg, sier Frøyen til Aftenbladet.