– Nord-Korea kan nå USA med rakett

Kan fyre av mot USA: Fredag talte Nord-Koreas leder Kim Jong Un på en bankett for rakett-vitenskapsfolk i Pyongyang. Fote: NTB scanpxi/AP Photo/KRT via AP Video). Les mer Lukk

Nord-Koreas rakettoppskytning denne måneden viser at landet sannsynligvis har utviklet teknologi til å kunne skyte en sprengladning som kan nå USAs vestkyst.

En talsmann for Sør-Koreas forsvarsdepartement sa søndag at raketter som Nord-Korea nå kan bygge, trolig har en rekkevidde på over 10.000 kilometer.

Nord-Korea skjøt 12. desember en værsatellitt opp i bane rundt jorda. Men observatører sier det virkelige formålet var å teste raketteknologi som kan skyte et atomstridshode mot USA.

Talsmannen bekrefter opplysninger ABC Nyheter omtalte 12. desember.

Les: - Nord-Korea er en virkelig trussel mot USA

– Som resultat av analyser av materialet i raketten, bedømmer vi at Nord-Korea kan sikre en rekkevidde på over 10.000 kilometer dersom sprengladningen er på 500-600 kilo, sa en representant for Sør-Koreas forsvarsdepartement.

FN har forbudt Nord-Korea å teste slike raketter og annen atomteknologi etter vedtak i Sikkerhetsrådet. FN har også vedtatt sanksjoner mot landet fordi myndighetene i Nord-Korea bryter Sikkerhetsrådets vedtak.

Les også: Nord-Korea fordømmes for rakett-testen