Malis islamister fortsetter å hogge av hender

Lastebilsjåføren Moctar Toure er en av dem som har fått amputert en hånd etter at livet ble et mareritt i Nord-Mali. Foto: NTB scanpix/AFP PHOTO / HABIBOU KOUYATE. Les mer Lukk

Islamister nord i Mali sier de har hogd hender av to personer og at åtte til skal lide samme skjebne snart.

Islamistene som overtok kontrollen med de nordlige delene av landet i vår, er beryktet for sin ekstreme tolkningen av sharialover som bygger på Koranen.

– Vi kuttet hendene av to folk på fredag. Åtte andre vil dele samme skjebne snart, sa Moctar Barry, en av lederne for den islamistiske gruppen MUJAO, som kontrollerer den nordlige byen Gao.

– Det er Guds lov, og ingen kan hindre oss i å anvende den, tilføyer Barry.

Les også: Al-Qaidas nye territorium?

Barrys påstander blir bekreftet av vitner.

FNs sikkerhetsråd gikk torsdag enstemmig inn for at en vestafrikansk militærstyrke skal få gripe inn mot væpnede militante grupper i det nordlige Mali.

Les også: Utenlandske jihadister strømmer til Mali

De 15 medlemmene av Sikkerhetsrådet har gitt styrken et mandat for ett år. Mandatet gir styrken rett til å intervenere med «alle nødvendige midler» for å hjelpe den lovlige regjeringen i Mali med å bli kvitt «terrorister, ekstremister og væpnede grupper» nord i landet.

Frankrike var tidlig ute med å støtte en slik inngripen, og Tyskland og USA har lovet å bidra med opplæring og logistisk støtte.