Vinterlig innledning på jula

HVITT OG FINT: Sør-Norge har fått en god kvote snø de siste dagene, også på Bragernes Torg i Drammen er det kommet nok til å utvirke julestemning. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix) Les mer Lukk

Meteorologene lover en vinterlig innledning på jula – hvis prognosene holder stikk.

– Bortsett fra noen kystnære områder i sør, vil det fortsatt holde seg kaldt over store deler av landet, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt.

– Utsiktene lover godt, mener han.

I Troms og Finnmark vil det blåse vestavind, og på kysten av Finnmark kan den nå kuling i styrke i løpet av helgen. Det blir noe snø i ytre strøk av Finnmark. Temperaturene i de to nordligste landsdelene vil ligge rundt null ved kysten og noen minusgrader i innlandet. Det blir ingen store endringer på julaften.

– Kjøreforholdene bør ikke bli problematiske hvis varselet slår til, sier Mentzoni til NTB.

Ifølge skiinfo.no er de fleste alpinsentrene i Sør-Norge åpne, selv om snømengdene varierer fra sted til sted. Også for dem som ønsker å ta fram langrennsskiene i juleferien, meldes det om brukbare forhold mange steder, men det advares mot isete løyper i utforkjøringene, blant annet i Oslomarka.

Sjekk været der du bor!

Vriene kjøreforhold

Juleværet i Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal ser på forhånd ut til å bli av det gode slaget.

Ifølge Mentzoni blir det bra vær, ingen nedbør, men noe varierende temperaturer rundt julehøytiden.

På Vestlandet kan det bli vanskelige kjøreforhold. Det er meldt om sørøstlig kuling og storm fram til søndag. Noe nedbør av og til. Den begynner som snø og går over til regn i ytre strøk.

Les også: Filmet den største isbrekalvingen noensinne

Dårligst i Agder

Agder-fylkene ser ut til å få det dårligste været denne helgen med storm langs kysten. Vinden avtar likevel noe fram mot mandag.

På Østlandet vil det blåse liten kuling langs kysten. Det er ventet noe snø og temperaturer som vil stige noe. I fjellområdene i Sør-Norge går varselet ut på sterk vind og en del snø sør for Finse.

– Det blir problematiske kjøreforhold på fjellet i Sør-Norge. Det samme gjelder Agder-fylkene, sier Mentzoni.