– 13 nordmenn i islamistisk terrorgruppe

UTBOMBET: Syriske sikkerhetsoffiserer foran det som var luftfartsdepartementet i Damaskus, som bløe angrepet i mars. Jabhat al-Nusra, gruppa som skal ha rekruttert nordmenn til kamp i Syria, tok på seg skylden for det doble selvmordsangrepet i Damaskus, der titalls personer ble drept. (Foto: AP Photo/Bassem Tellawi) Les mer Lukk

Islamistgruppen Jabhat Al-Nusra er på USAs terrorliste og skal ha rekruttert nordmenn til kamp i Syria.

Ifølge VG har mellom 10 og 20 nordmenn reist til Syria for å delta i kamphandlinger.

Kilder i myndighetsapparatet bekrefter at Jabhat Al-Nusra er en av gruppene Etterretningstjenesten og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har søkelyset på, skriver avisen.

Les også: - Islamister vil først ta Israel, så Europa

I et intervju med den anerkjente arabiske avisen al-Hayat sier en ikke navngitt offiser i Den frie syriske hæren i Aleppo-regionen at han selv har sett «13 muslimske nordmenn som kjemper i Jabhat al-Nusras rekker som har kommet for å støtte den syriske revolusjonen».

Les også: Norske politikere advart mot navngitte islamister

Gruppen som de norske muslimene kjemper for ble i forrige uke svartelistet av det amerikanske utenriksdepartementet som en terrorgruppe med bånd til al-Qaida.

En kilde understreker at grunnen til at norske myndigheter følger nordmenn i Syria er bekymringen for at de slutter seg til slike grupper.

PST frykter at disse kan komme tilbake til Norge som potensielle terrorister. Profilerte norske ekstremister har postet propaganda fra den terrorstemplede gruppen på sosiale medier.

Les også: - Arfan Bhatti kriger i Syria