Lettelse i Vågå Ap

Nestleder Odd Erik Sveen i Vågå Ap sier de kjenner en stor lettelse over å ha tatt et skritt i retning av en endelig avklaring, nå som dommen mot Rune Øygard (bildet) er satt, og ordføreren har gitt beskjed om at han vil gå av. Foto: Tore Meek / Scanpix Les mer Lukk

Vågå Arbeiderparti venter på den formelle søknaden fra Rune Øygard om å få gå av som ordfører.

På et møte i lokalpartiet mandag kveld var det enighet om at Øygard ikke kan komme tilbake i noe politisk verv i kommunen.

– Vi kjenner en stor lettelse over å ha tatt et skritt i retning av en endelig avklaring. Vi har ingen reaksjon å formidle ut over det. Men det er helt klart at Øygard ikke har noen politisk framtid i Vågå kommune, sier nestleder Odd Erik Sveen i Vågå Ap til NTB.

Sveen legger til at det er Øygards egne innrømmelser under rettssaken som gjør det utenkelig at han skal ha noe framtidig politisk verv.

Les også: Øygard dømt til fire års fengsel

Tillitsbrudd

– Han har gjort seg skyldig i et alvorlig tillitsbrudd. Det har han selv innrømmet, sier Sveen.

Nestlederen presiserer at saken er langt fra endelig avklart, siden Øygard anket dommen på stedet. Behandlingen i lagmannsretten starter i april.

Han understreker samtidig at selve dommen mot Øygard er tung å ta inn over seg.

– Den er svært alvorlig, og den preger oss. Nå må vi ta den til etterretning, og så må vi fortsette å jobbe for gode politiske løsninger i Vågå. Vi starter prosessen med å finne en ny ordfører, men vi har ikke dårlig tid, sier Sveen.

Selv om Vågå Ap ikke ser for seg noe fremtidig tillitsverv for Øygard, har det heller ikke vært snakk om å ekskludere ham.

Se også: Her leses dommen mot Øygard opp

Komme videre

Nå ser Sveen fram til å ta fatt på det videre politiske arbeidet i bygda, med Iselin Jonassen (Ap) i ordførerstolen.

– Hun fungerer utmerket som ordfører, og det ser jeg ingen grunn til å endre på.

At Øygard trekker seg, får ingen praktiske konsekvenser for den politiske situasjonen i kommunen.

Sveen sier at lokalpartiet ser fram til den dagen da Øygard-saken er endelig avsluttet.

– Når han nå trekker seg som ordfører, så er i hvert fall Vågå kommune formelt sett ute av bildet, sier nestlederen i Vågå Arbeiderparti.