Bildrapssiktet erkjenner å ha kjørt på 42-åring i Troms

En bildrapssiktet mann erkjenner å ha kjørt på en 42 år gammel mann på Vannøya i Troms søndag. 42-åringen ble liggende igjen på stedet.

– Vedkommende har erkjent å ha kjørt på avdøde. Han har også forklart at han gikk ut av bilen og så personen ligge der, men at han likevel kjørte videre, sier politioverbetjent Hans Martin Moen i Troms politidistrikt til VG.

Les bakgrunnen: Mann funnet død i Nord-Troms

Bilføreren har dessuten erkjent at han drakk alkohol tidligere på kvelden, opplyser Moen til NRK.

Politiet fikk søndag klokken 8.50 melding om at en mann var funnet død i et veikryss på Vannøya i Karlsøy kommune. Det ble funnet spor på stedet som kunne indikere at personen var blitt påkjørt. Skader på vedkommendes bil, samt ting som lå igjen på stedet førte politiet fram til bilføreren.

Han ble pågrepet søndag, siktet for å ha forvoldt en annens død uaktsomt ved bruk av motorvogn. Politiet regner saken som oppklart.

Etter nyttår blir det folkemøte på Vannøya. Lokalbefolkningen ønsker å belyse trafikkulturen blant en del av innbyggerne på øya. Ifølge NRK har mange lenge fryktet at ulykker ville komme til å skje. Representanter for politiet, kommunen og bedriften Karlsøybruket er invitert til å delta på møtet.