Tilliten til politiet er svekket

– Politiet er jo selv ikke fornøyd med innsatsen den 22. juli, men vi er glad for at det ikke har påvirket oss mer, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Les mer Lukk

Politidirektoratets innbyggerundersøkelse for 2012 viser at tilliten til politiet er lavere enn før og har gått ned i nesten halvparten av politidistriktene i landet.

Den nasjonale innbyggerundersøkelsen som er gjennomført etter terrorhandlingene 22. juli i fjor, viser at tilliten politiet var stigende fra 2008 og fram til 2011.

Da lå tilliten på 86 prosent, mens den i 2012 har sunket til 81 prosent, melder NRK.

– Det har jo vært med på å trekke ned tilliten til politiet naturlig nok, det har vært en ganske massiv kritikk av politiet, så det forstår vi. Politiet er jo selv ikke fornøyd med innsatsen den 22. juli, men vi er glad for at det ikke har påvirket oss mer, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Søndre og Nordre Buskerud politidistrikt har kommet dårligst ut blant politidistriktene.

Nordre Buskerud politidistrikt har gått ned fra 91 prosent i 2000 til 76 prosent i 2012, mens Søndre Buskerud politidistrikt har gått ned fra 91 prosent i 2000 til 79 prosent i 2012.

Politimester ved Søndre Buskerud politidistrikt Christine Fossen synes utviklingen er trist.

– Samtidig ser jeg at det er en konsekvens av de hendelsene som skjedde den 22. juli, og ikke minst etter 22. juli-kommisjonens rapport og den medfarten norsk politi har fått, sier Fossen.