Fortvilet far hyllet sin avdøde datter i Newtown

Emilie Parker (6) var en av de 20 barna som ble skutt og drept da Adam Lanza tok sitt fryktelige valg fredag. Jentas far, Robbie Parker (t.h), hyllet Emilie som en inspirasjon for oss alle. Foto: NTB/Scanpix/Privat/Ap Photo Les mer Lukk

Faren til seks år gamle Emilie Parker som ble drept i massakren på Sandy Hook-skolen, hyllet datteren i en følelsesladd uttalelse til offentligheten.

30 år gamle Robbie Parker beskrev Emilie som «oppvakt, kreativ og svært kjærlig». Han fastholdt at hun og de 19 andre småbarnas bortgang bør «inspirere oss alle til å gjøre mer, være mer medlidende og omsorgsfulle overfor andre mennesker».

Les også: Alle de 26 døde er offentliggjort

– Min datter Emilie ville vært en av de første til å stå klar for å gi sin kjærlighet og støtte til alle ofrene. Det er en slik person hun er. Det har ingenting med min og min kones oppdragelse av henne å gjøre, men det skyldes at hun hadde fått disse gavene fra sin Himmelske far, sa han.

Parker sa at han finner støtte i den kjærligheten datteren alltid viste, hennes omtanke for sine to mindre søstre og alle meldingene og kortene hun skrev til sine nærmeste.

Han kondolerte også familien til gjerningsmannen Adam Lanza i uttalelsen.

–Jeg kan ikke fatte hvor vanskelig denne opplevelsen må være for dere. Jeg vil dere skal vite at også dere har vår families kjærlighet og støtte, sa han.

20 barn og seks voksne ble drept i skolemassakren i Connecticut fredag. Før han gikk til skolen, skjøt gjerningsmannen sin egen mor. Han begikk selvmord etter massedrapet.