Statssekretær trekker seg etter sex med 17-åring

TREKKER SEG: Roger Ingebrigtsen gjorde det fredag kveld klart at han trekker seg som statssekretær etter at han i 2004 skal ha hatt en seksuell relasjon til en den gang 17 år gammel jente. (Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter) Les mer Lukk

Roger Ingebrigtsen (Ap) trekker seg som statssekretær for næringsminister Trond Giske. Et åtte år gammel seksuelt forhold til en ung AUF-jente er årsaken.

Fredag kveld la Ingebrigtsen ut følgende melding på sin Facebook-side:

«I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram. Jeg er svært lei meg for det jeg har gjort. Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet.»

Reaksjoner:

Raymond Johansen: - Vitner om dårlig dømmekraft

Ingebrigtsen får støtte på Facebook etter sex-avsløringer

Nominasjonskamp

Ingebrigtsen trekker seg også fra nominasjonen i Troms Ap. Han var innstilt på førsteplass foran søndagens nominasjonsmøte, sammen med tidligere AUF-leder Martin Henriksen. Innstillingen var delt med fem mot fire stemmer i Henriksens favør, og det lå an til kampvotering.

Ingebrigtsen ønsker ikke spekulere i hvorfor saken har blitt kjent rett før nominasjonen

– Jeg vil ikke gjøre noe som kan få det til å høres ut som jeg enten bagatelliserer dette, eller mistenkeliggjør noen. Jeg gjorde en tabbe ved å innlede en seksuell relasjon med henne i 2004. Det er en handling jeg er fryktelig lite stolt av, men jeg mente det ble avsluttet på en verdig og skikkelig måte, sier han til Nordlys.

Overfor NRK sier han at det er riktig overfor partiet at han trekker seg fra nominasjonen.

– Jeg vil at Arbeiderpartiet skal få gjennomføre nominasjonen uten politikere det hefter noe tvil ved. Det er kun jeg som har ansvar for dette, og det tar jeg konsekvensen av.

Les også: Ingebrigtsen: - Politiet må ha voldtekt som førsteprioritet

– Skamfull

Til NRK beskriver han relasjonen til den da 17 år gamle jenta som en utrolig feilvurdering fra hans side.

– Jeg er utrolig skamfull over det som skjedde den gangen. Jeg tror det er riktig både av hensyn til partiet og nominasjonsprosessen å tre til side. Det er kun jeg som har ansvar for dette, og det tar jeg konsekvensen av.

– Jeg vurderte det dit hen at de feilvurderingene jeg har gjort, er noe jeg kan leve med. Jeg håper at andre berørte også kan det og at vi kan gå videre. Det var ikke en straffbar handling, men en umoralsk handling. Det var feil av meg som en voksen mann å innlede et forhold til en ung kvinne, sa Ingebrigtsen.

Les også: Ingebrigtsen mistet lappen - igjen

46-åringen har hatt en rekke tunge verv i Arbeiderpartiet, ikke minst som statssekretær i fire ulike departementer.

At den politiske karrieren har fått seg et kraftig skudd for baugen, vil han ikke kommentere.

– Det er fullstendig uinteressant. Det som er interessant er at familien min kommer igjennom dette. Hva som kommer i framtiden, det aner jeg ikke noe om, og politisk karriere er kanskje det jeg bryr meg minst om akkurat nå.