Politiet skal avhøre seks vitner etter dødsulykke

VITNER: Seks vitner har meldt seg etter at politiet gikk ut med etterlysning etter påkjørselen av Arne Porsum. NRK-veteranen mistet livet i ulykken. Foto: Politiet (NTB scanpix) Les mer Lukk

Seks vitner har meldt seg og skal avhøres i løpet av neste uke etter påkjørselen på Smestad i Oslo der NRK-veteranen Arne Porsum døde.

– Vi har fått inn seks vitner som har opplysninger utover det vi hadde fra før, og det er bra. Vi avtaler avhør med dem i neste uke, sier politioverbetjent Knut Nysæter i Oslo politidistrikt til NTB.

Han håper de seks vitnene vil kunne gi politiet et nøyaktig bilde av hendelsesforløpet. Ingen overvåkingskameraer er plassert i dette området.

Bakgrunn: NRK-veteran påkjørt og drept

– Nei, vi har ikke videoovervåking. Dette skjedde ved bussholdeplassen, litt i utkanten av bensinstasjonsområdet, sier Nysæter.

Kvinnen i 40-åra er fortsatt siktet for uaktsom kjøring.

– Hun var alene i bilen, og vil bli avhørt til slutt igjen, etter at vi har avhørt alle vitnene, sier Nysæter.

Les også: Arne Porsum er død

Ulykken skjedde i Viggo Hansteens vei, like ved Smestad-krysset i Oslo torsdag for en uke siden. Påkjørselen skjedde like etter klokken 20 om kvelden. Den siktede kvinnen kom kjørende fra Røa og hadde svingt av for å kjøre østover på Ring 3 da hun kjørte på 82 år gamle Arne Porsum idet han var i ferd med å krysse veien.

Nysæter sier til NTB at kvinnen fortsatt er sterkt preget av saken.