Over 50 drept av bilbomber i Syria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bilbombe drepte 34 i Damaskus
Minst 54 personer skal ha blitt drept da to bilbomber gikk i lufta i Jaramana like ved den syriske hovedstaden Damaskus onsdag. Samtidig har syriske opprørere skutt ned et jagerfly.

De to bilbombene eksploderte med kort tids mellomrom i det travle morgenrushet, rett før klokka 7 onsdag morgen.

Jaramana ligger like sørøst for Damaskus og er et område hvor det bor mange drusere og kristne støttespillere av president Bashar al-Assad.

Flere mindre bomber eksploderte også i det samme området, og de materielle ødeleggelsene på bolighus og butikker skal være store.

Oppjusterte dødstall

Den syriske eksilgruppen SOHR har i løpet av onsdagen oppjustert tallet på drepte til 54, mens ytterligere 120 personer skal ha blitt såret. Syriske medier, som viser til innenriksdepartementet, har tidligere oppgitt 34 drepte og 83 sårede.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA var det sunnimuslimske opprørere som kjemper for å styrte president Bashar al-Assad, som sto bak angrepet.

– Terrorister sprengte to bilbomber som besto av store mengder sprengstoff i hovedgata i Jaramana, melder SANA.

Bombeangrepet var det fjerde siden slutten av august i Jaramana, der også kristne flyktninger fra andre deler av Syria har søkt tilflukt det siste året.

Jagerfly skutt ned

Onsdag ble det også meldt at syriske opprørere har skutt ned et av regimets jagerfly ved grensa til Tyrkia. Ifølge SOHR ble flyet skutt ned med en rakett nær Daret Ezza.

Øyenvitner i området forteller om en kraftig eksplosjon og røyk fra stedet der flyet ble skutt ned.

De to flygerne skal ha rukket å skyte seg ut av flyet, og en av dem skal være tatt til fange av opprørerne.

– To flygere hoppet ut i fallskjerm etter at flyet ble truffet. Den ene av dem ble tatt til fange, forteller øyenvitner.

Tirsdag skal opprørerne ha skutt ned et helikopter vest for Aleppo, angivelig ved hjelp av en bakke-til-luft-rakett.

Ifølge SOHR fikk opprørerne nylig en forsendelse av slike raketter, noe som kan komme til å endre styrkeforholdet i krigen med regimet.