Fjorten døde i verkstedbrann i Tyskland

En stor redningsaksjon ble satt i gang da det brøt ut brann i et snekkerverksted i Titisee-Neustadt sørvest i Tyskland mandag ettermiddag. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Fjorten personer mistet livet da det brøt ut brann i et snekkerverksted sørvest i Tyskland mandag ettermiddag. Verkstedet er arbeidsplass for funksjonshemmede.

Det var rundt 120 personer i bygningen da brannen brøt ut rundt klokka 14 mandag. Brannen startet med en eksplosjon i et lagerrom. Etter to timer hadde brannvesenet fått flammene under kontroll.

Snekkerverkstedet ligger i Titisee-Neustadt i Schwarzwald. Verkstedet er arbeidsplass for funksjonshemmede og utviklingshemmede personer og drives av den kristne organisasjonen Caritas.

Ifølge brannvesenet brøt det ut panikk blant de ansatte etter eksplosjonen. Det ble sendt 300 redningsarbeidere til stedet da alarmen gikk, og et psykologteam ble satt inn for å ta seg av overlevende og pårørende.

Det er både ansatte og arbeidsledere blant de døde, opplyser politiets innsatsleder Alfred Oschwald.

Dødsårsaken er røykforgiftning.

Ytterligere sju personer er alvorlig skadd, men skadene skal ikke være livstruende.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke kjent om det fantes kjemikalier i lagerrommet hvor brannen startet.

Les flere nyheter her