Brukte tre og et halvt år på å etterforske dødsfall

Politiet i Rogaland har brukt nesten fire år på å etterforske en arbeidsulykke i Nordsjøen. Tom Erik Olsen døde etter et fall fra et stillas i 2009.

– Vi må bare beklage overfor de etterlatte. Vi har stor forståelse for at de reagerer på at dette har tatt altfor lang tid, og vi synes heller ikke selv at dette er greit, sier Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblad. Dahl leder det lokale politiets Nordsjø- og miljøavsnitt.

Tidligere denne måneden ble saken sendt over til Petroleumstilsynet for kommentarer. Deretter skal statsadvokaten ta stilling til om det tas ut tiltale etter ulykken på Oseberg B-plattformen våren 2009.

Med andre ord venter 24-åringens familie fortsatt i uvisse på om noen blir stilt til ansvar for ulykken som kostet sønnen livet.

Tom Erik Olsen falt fra et stillas, og bjelken han hadde festet sikringen i, satt ikke skikkelig fast. Den unge nordsjøarbeideren overlevde fallet, men døde senere på Haukeland universitetssjukehus. Helsetilsynet har konkludert med at han ikke fikk forsvarlig helsehjelp på sykehuset.

Dahl sier knapphet på ressurser er grunnen til at det har tatt så lang tid å etterforske saken ferdig.