Halvparten av avslørte sexkjøp gjøres i Trondheim

Halvparten av avslørte sexkjøp gjøres i Trondheim Les mer Lukk

Over halvparten av de ulovlige sexkjøpene som blir avslørt her i landet, finner sted i Trondheim. Årsaken er ikke at trøndere kjøper sex oftere enn ellers i landet, men at politiet er mer effektive.

Hittil i år er det registrert 339 sexkjøpssaker i Norge. Politiet i Trondheim har avdekket 171 av dem, skriver Adresseavisen.

Til sammenligning har Oslo avslørt 83 tilfeller av ulovlig sexkjøp, mens politiet i Hordaland og Rogaland har 24 sexkjøpssaker til sammen.

I Trondheim står 76 sexkunder bak de 171 avslørte tilfellene av sexkjøp, og alle er avslørt av Sør-Trøndelag politidistrikts eget prosjekt «Pimpit» der to faste tjenestemenn er satt av til å kun jobbe med sexkjøpssaker.

– De har fokus på å oppsøke de prostituerte for å se at de har det bra. I tillegg jobber de med å forhindre at gateprostitusjon oppstår i byen, samt å avdekke hallikvirksomhet og menneskehandel. Det er ikke noe mål å oppdage flest mulig sexkjøpssaker, men i forbindelse med sitt oppsøkende arbeid kommer politimennene over disse sakene, sier politioverbetjent Torgeir Moholt ved Sentrum politistasjon i Trondheim.