Keeperhelten hyllet etter fantastisk sesongavslutning

Hødd-keeper Ørjan Håskjold Nyland ble den store helten i cupfinalen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Ørjan Nyland var i den sjuende himmel etter at ny 1.-divisjonskontrakt og EM-plass ble kronet med NM-gull for Hødd.

Målvakten ble cupfinalens store helt med flere reaksjonsredninger og en redning i straffesparkkonkurransen. Etter kampen sto både Hødd- og Tromsø-spillerne i kø for å rose 22-åringen.

– Nyland er en veldig god keeper og utrolig viktig for Hødd. Det har vi sett hele sesongen. Han er langt bedre enn nivået i 1. divisjon, sa Kjell Rune Sellin, som scoret Hødds mål i ordinær tid.

Tromsøs Ole Martin Årst tok det ennå lengre etter å ha blitt hindret av Nylands nese på en stor sjanse i annen omgang.

Les også: Eventyrlaget Hødd ble cupmester

– Han er helt klart en kandidat til å bli førstevalg på A-landslaget om noen år. Det har vært et savn av en klar førstekeeper i Norge en stund, sa spissveteranen.

Nylig sto Nyland i mål for Norges U21-landslag da det sikret EM-plass i Israel neste år med seier over Frankrike. I det hele tatt har sesongen vært over all forventning for den unge keeperen.

– Dette er helt topp og egentlig vanskelig å beskrive. Det var en helt spesiell følelse å stå foran egne fans under straffesparkkonkurransen, sa spilleren som ble kåret til cupfinalens bestemann.

– Det var sykt å se den avgjørende straffen gå inn. Man vet ikke hvor man skal gjøre av seg. Vi vinner cupfinalen på første forsøk. Det var stort med denne gjengen som er kompisene mine, la Nyland til.

Les alt om fotball på Avspark

Flere av Hødd-spillerne har fått vist seg ordentlig fram under den eventyrlige reisen mot NM-gull. Nyland er blant dem som kan være hete objekter for større klubber før neste sesong.

– Det er ikke noe jeg vil tenke på nå, men jeg har tilbud fra Hødd og andre klubber, sa Nyland uten å benekte at det er uaktuelt at man får se ham i en eliteserieklubb neste sesong.

– Nå tenker jeg først og fremst på at vi har tatt NM-gull. Jeg håper alle kommer seg trygt til hotellet, så skal vi ha en kjempefest.