Israel-demonstrasjon gikk rolig for seg

Organisasjonen "Med Israel for fred" (MIFF) arrangerer støttemarkering for Israel utenfor den Israelske ambassaden, mens en motdemonstrasjon i regi av Internasjonale Sosialister (IS) arrangeres i krysset Parkveien/Wergelandsveien i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Store politistyrker var til stede når sympatisører fra begge sider av Israel-Palestina-konflikten demonstrerte på samme tid ved den israelske ambassaden i Oslo.

Organisasjonen Med Israel for fred, MIFF, holdt en markering utenfor ambassaden fra klokka 15. Her talte blant andre parlamentarisk leder Hans Olav Syversen (KrF) og stortingsrepresentant Peter N. Myhre (Frp).

Samtidig har Internasjonale Sosialister fått tillatelse til å demonstrere et par hundre meter bortenfor, i krysset Parkveien og Wergelandsveien ved Litteraturhuset.

Det anslås at det var i underkant av 100 Palestina-demonstranter til stede, noen av dem maskerte. Minst 150 personer deltok i den pro-israelske markeringen.

Politiet hadde sperret av et stort område slik at de to gruppene med demonstranter ikke skulle komme i kontakt med hverandre. Politiet var til stede med både biler, hester og hunder. Ved 15.30-tiden var politiet i ferd med å rigge ned sperringene. Palestina-demonstrantene hadde forlatt stedet uten at det hadde blitt konfrontasjoner mellom de to grupperingene.