Høyre vil konsekvensutrede oljeutvinning utenfor Lofoten

Leder i Høyre, Erna Solberg og energipolitisk talskvinne Siri A. Meling. Høyre vil konsekvensutrede oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Les mer Lukk

Nå må havområdene utenfor Vesterålen og Lofoten konsekvensutredes med sikte på oljeutvinning, sier Siri A. Meling (H), nestleder i Stortingets energi- og miljøkomité.

– Oljerapporten som ble lagt fram fredag peker på muligheter som må gripes, sier hun til NTB.

Meling viser til at Nordland 6 allerede er konsekvensutredet, og at Høyre, også i inneværende stortingsperiode, har vært tydelige på at havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen må konsekvensutredes med sikte på leteboring og oljeutvinning

– Også vi er opptatt av miljøhensyn, men vi er overbeviste om at vi ved hjelp at teknologiske løsninger kan få til oljevirksomhet også utenfor Lofoten og Vesterålen på en forsvarlig måte, sier hun.

Meling sier oljerapporten som ble presentert i Svolvær fredag er lovende, både når det gjelder sysselsettingseffekt og verdiskaping.

– Verdiskaping og sysselsetting er særdeles viktig for en region som opplever stagnasjon og tilbakegang i folketall, sier hun.