– Palestiner drept av israelske styrker

En palestiner er skutt og drept av israelske styrker i nærheten av grensa mellom Israel og den sørlige delen av Gazastripen, ifølge palestinsk helsepersonell.

Palestinsk ambulansetjeneste sier en 21 år gammel palestineren ble drept i landsbyen Khuzaa sør på Gazastripen. Sju andre palestinere skal ha fått skuddskader, melder NTB.

Den israelske hæren kunne ikke umiddelbart bekrefte opplysningene. Men en militær talskvinne sier at var noen «uroligheter» på den palestinske siden av grensen tidlig fredag som førte til at israelske soldater måtte avfyre varselskudd.

Drapet vil, om det bekreftes, være det første i området siden Israel og Hamas-ledelsen på Gazastripen inngikk våpenhvile onsdag kveld.

Ifølge den arabiske nyhetskanalen al Jazeera skal tallet på sårede palestinere være ti, alle tenåringer, i tillegg til 21-åringen som ble drept.

Nyhetskanalen melder om at flere bønder skal ha tatt seg inn i buffersonen på grensen mellom Gaza og Israel for å sjekke avlingen. Buffersonen er på 300 meter langs hele grensen, og er ordinært et område man ikke beveger seg inn i.

Når bøndene gikk inn i buffersonen skal israelske soldater angivelig ha åpnet ild mot de, melder al Jazeera.