Idrettspresidenten avviser hoderulling

Idrettspresident Børre Rognlien etter tirsdagens hastemøte i Norges Idrettsforbund i forbindelse med Vukicevic-saken. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Idrettspresident Børre Rognlien sier til Aftenposten at det ikke er tema med hoderulling etter Vukicevic-saken.

– Vi har ikke fokus på hoderulling i det hele tatt, sier Rognlien.

Han viser til den mye omtalte maktkampen mellom generalsekretær Inge Andersen og toppidrettssjef Jarle Aambø.

– Jeg minner om at det er jeg som er sjefen til begge, sier Rognlien til Aftenposten.

Les også: Petar Vukicevic er permittert

Opptatt av veien videre

Friidrettstrener Petar Vukicevic kom i hardt vær etter at det ble kjent at han skal ha forhørt seg med den omstridte legen Srdjan Djordjevic om dopingmidlene veksthormoner og testosteroner.

Friidrettstreneren hevder imidlertid at hans ekskone, Turid Syftestad, ønsker å ødelegge for sin tidligere familie ved å legge frem det han mener er manipulerte e-poster.

Rognlien sier Idrettsstyret er opptatt av veien videre, spesielt for toppidretten etter London-OL.

– Derfor har vi nedsatt et utvalg med idrettsstyrets Tom Tvedt i spissen. Utvalget skal komme med en innstilling 28. februar. Dette dreier seg om norsk idrett er riktig organisert. Og om vi har det riktige fokuset og nok ressurser. Det var jo mange som mente at medaljehøsten i London var for svak, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Fratatt Olympiatoppens mediehjelp

Petars datter, Christina Vukicevic, har blitt dratt inn i saken som en konsekvens av kontroversen omkring faren. Hun er for tiden i utlandet, og vil ikke kommentere saken før hun er tilbake i Norge.

Ifølge VG er Olympiatoppens pressesjef Halvor Lea fjernet fra jobben som Christina Vukicevics rådgiver.

– Idrettsforbundet, vi og Halvor fant ut at det var den mest ryddige måten å gjøre det på. Vi tenker det er bra at han (Lea) ikke er direkte involvert. Vi har tatt bort den tjenesten i en periode, sier toppidrettssjef Jarle Aambø til VG.

Det ble torsdag kjent at PR-rådgiver Rune Brynhildsen er hentet inn som rådgiver for Christina Vukicevic.

Saken rundt Vukicevic' trenerpappa Petar Vukicevic har dominert nyhetsbildet i to uker etter at han sa til Dagbladet at det ikke er unaturlig å forhøre seg om doping.

Han har benektet at hans utøvere har dopet seg, men er for tiden permittert fra jobben som trener i Norges Friidrettsforbund.