Get enig med TV 2 om ny avtale

Get og TV2 har kommet frem til en ny avtale. Nå blir det dyrere å være Get-kunde. – TV 2 er et element i prisøkningen, sier direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby. (bildet) Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Les mer Lukk

TV-distributøren Get har inngått ny avtale med TV 2. Get skal nå ta 360 kroner mer fra sine kunder, blant annet for å dekke inn kravet om prisøkning fra TV 2.

Get er enige med TV 2 om ny pris, og i disse dager får Gets kunder brev om hva det vil koste dem. De 135.000 enkeltkundene får en prisøkning på 30 kroner i måneden, 360 kroner i året, skriver Dagens Næringsliv.

Dette er en økning på over 9 prosent, men den skyldes ikke bare TV 2, ifølge Get. Hvor stor økning borettslagskundene får er ikke kjent, men dette er trolig lavere enn de 30 kronene per måned.

I brevet til sine kunder skriver Get:

«Kulturdepartementet la til grunn for disse forpliktelsene at kabel-tv-kundene heretter skulle betale en vesentlig høyere pris for TV 2. På basis av denne endringen har Get og TV 2 nå kommet fram til enighet om en ny, langsiktig avtale og pris som sikrer Gets kunder tilgang til alle TV 2-kanalene.»

Brevet forteller også at økningen delvis skyldes betaling for nye kanaler som Canal 9 og Vox.

– TV 2 er et element i prisøkningen, men det er en generell prisøkning som gjelder flere forhold. For borettslagskundene forhandler vi med hvert enkelt borettslag, sier direktør for samfunnskontakt Øyvind Husby i Get.

Husby sier at Gets prisnivå er likt med eller lavere enn konkurrentene til tross for prisøkningen.