500.000 seere mister tre TV 2-kanaler

Nyhetsankerne Mah-Rukh Ali og Arill Riise i TV 2 Nyhetene. Flere TV2-kanaler forsvinner nå fra Canal Digitals TV-tilbud, og så mange som en halv million TV-seere mister tilgangen. Foto: www.toellefsen.com Les mer Lukk

Forhandlingene mellom TV 2 og Canal Digital brøt sammen ved midnatt natt til fredag. Dermed forsvinner flere TV 2-kanaler fra Canal Digitals TV-tilbud. TV 2 beklager bruddet.

TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Filmkanalen og TV 2 Bliss ble borte for 500.000 TV-seere natt til fredag. Fra før er TV 2s sportspakke og TV 2 Zebra borte fra Canal Digital.

De to selskapene har i snart ett år kranglet høylytt om vilkårene for en avtale, først og fremst om hvor mye Telenor-eide Canal Digital skal betale TV 2 for å distribuere TV-kanalene.

Uenigheten startet for alvor da Kabeltvistnemnda før jul i 2011 fastslo at Canal Digital og Get må betale mer for å distribuere TV 2-kanalene.

Kun TV 2

– Til tross for intense forhandlinger klarte vi ikke å komme til enighet. Dermed forsvinner disse nisjekanalene for en kortere, eller lengre periode. TV 2 og TV 2 HD sendes som vanlig til våre kunder, sier produkt- og strategidirektør Haakon Li Dragland i Canal Digital Kabel-TV.

– Slik det ser ut nå virker ikke TV 2 særlig interessert i å få på plass en avtale med oss. Det syns vi er trist overfor de av kundene våre som ønsker seg disse nisjekanalene, sier Dragland.

Prøvd alt

Han mener Canal Digital har strukket seg langt og «prøvd alt».

– Vi har til og med prøvd å se på Telenor-konsernets samlede relasjon med TV 2 underveis i forhandlingene, slik at vi kunne strekke oss enda lenger. Dette hjalp heller ikke. Vi har ønsket å få ro rundt dette, få løst situasjonen for kundene våre og få slutt på mediesirkuset rundt denne saken. Det har vi dessverre ikke lykkes med, sier Dragland.

Enige om pris

Kommunikasjonsdirektør i TV 2 Rune Indrøy forteller at de torsdag klarte å bli enige med Canal Digital om både pris og andre vilkår for en ny avtale, som ville gitt Canal Digitals kabelkunder tilgang til alle TV 2-kanalene og flere nye tilleggstjenester. Problemet var ifølge ham nye krav fra Telenor.

– Fra Telenors side kom det i siste runde et krav om at avtalen skulle kobles til forhandlinger om ny avtale for parabol, der eksisterende avtale løper ut på et senere tidspunkt. Slik dette kravet var utformet var det umulig for TV 2 å akseptere, sier Indrøy, som mener det som har skjedd er svært beklagelig.

Dragland avviser at de har kommet med nye krav på slutten og legger skylden på TV 2 for at andre avtaler er dratt inn i diskusjonen.

– Vi har måttet forholde oss til trusler fra TV 2 om å gjøre kommende forhandlinger med våre søsterselskaper vanskelige, sier Dragland til NTB.

Kom mye nærmere

Han sier også at selskapene nok er «uenige på mange områder», men at de har kommet hverandre veldig mye nærmere i løpet av forhandlingene.

TV 2 sier de var villige til å gi motparten et døgns utsatt galgenfrist.

– Vi har gjort det vi kan for å få dette til. Canal Digital spurte ved midnatt om de kunne få ett døgn til for å tenke seg om. Det fikk de. Skriftlig. Likevel valgte de å bryte forhandlingene, sier Rune Indrøy.

Dragland sier på sin side at ett døgn ikke ville hatt noen betydning.

– Det vi forslo var å utvide forhandlingene med et par uker. I og med at det har vært såpass mye bevegelse, håpet vi det kunne gi oss muligheten til å bli enige.

I stedet er situasjonen nå helt fastlåst, og verken Indrøy eller Dragland kan si noe om hva neste steg blir.

– Nå må vi puste med magen, og så skal det nok holdes noen morgenmøter her og der, avslutter Dragland.