Skoleansatt siktet for sex med elev

En ansatt ved Bardufoss Høgtun videregående skole i Troms er siktet for seksuell omgang med en elev ved skolen. Den ansatte er suspendert fra sin stilling.

Den påståtte seksuelle aktiviteten skal ikke ha foregått innenfor skolens område eller i skoletiden. Men siden eleven ikke er myndig har politiet på bakgrunn av anmeldelsen siktet den ansatte for seksuell omgang med en umyndig person, skriver Troms Folkeblad.

Forholdene som ble anmeldt av eleven i forrige uke, skal ha pågått siden skolestart i høst. Mandag valgte Troms fylkeskommune og suspendere den ansatte mens saken pågår.

Politioverbetjent John-Kåre Granheim ved Målselv lensmannskontor sier politiet foreløpig betrakter saken som en undersøkelsessak.

Den ansatte er foreløpig siktet for å ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang med en umyndig person. Politiet vil ikke opplyse om kjønn på den fornærmede i saken eller om den siktede er lærer eller ansatt i en annen stilling ved skolen.

Rektor ved Bardufoss Høgtun, Børre Krudtå, sier til Troms Folkeblad at skolen vil gjennomføre sin egen undersøkelse av saken, uavhengig av hva politiet kommer fram til.