15 års forvaring for fem voldtekter

En 38-åring som sto tiltalt for voldtekt av fem kvinner, er dømt til 15 års forvaring av Sør-Østerdal tingrett.

Mannen er også dømt for å ha satt sprøyter med narkotika og dopet kvinnene, skriver Aftenposten.

Dommen er i tråd med aktors påstand, som igjen var en heving av den opprinnelse straffepåstanden på tolv års forvaring.

Fem kvinner er ofre i saken, hvor av en av dem er 38-åringens avdøde kone (30). Politiet fattet mistanke mot mannen, etter at kona ble funnet død i parets leilighet i januar i år.

Han ble siktet for å ha gitt kona narkotika, og da politiet gjennomsøkte leiligheten fant de flere filmer som viser overgrep mot kona og en annen kvinne.

Nektet straffeskyld

Under den tre uker lange saken ble det blant annet vist 66 filmsnutter av overgrep, filmet av den tiltalte selv.

To sakkyndige la i retten fram sin rapport basert på observasjoner av 38-åringen. De konkluderte med at den voldtektstiltalte elverumsmannen blant annet lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse.

Ved flere anledninger skal 38-åringen ha sperret sin daværende kone inne i leiligheten og sprøytet i henne amfetamin.

Mannen var også siktet for drap på ekskona, men den siktelsen ble frafalt.

Spøytet amfetamin i avdød kjæreste

Den tiltalte 38-åringen har erkjent tiltalepunktet som omhandler oppbevaring og overdragning av narkotika, men nektet straffskyld for grove voldtekter, vold, mishandling, narkotika, barnepornografi og trusler. Han har i retten uttalt at alle kvinnene frivillig var med på det som skjedde.

Ifølge Østlendingen skal mannen ha hatt fullstendig overtak på de fem kvinnene han misbrukte.

I dommen står det hvordan en av kvinnene opplevde mannen.

«Med en gang hun kom inn i leiligheten hans, "eide" han henne, og hun etterkom hans ordrer. Han var ikke direkte truende, men svært manipulerende. Hun ble stresset og nervøs av hans dominerende væremåte, og følte seg veldig liten. Hun følte at hun måtte etterkomme det han sa. Tiltalte var helt tydelig på at det var han som bestemte hva som skulle skje i leiligheten», står det i dommen.

Til tre av kvinnene må mannen betale erstatninger som beløper seg til 225.000, 150.000 og 120.000 kroner. Han slipper å betale erstatning til de to siste kvinnene.