Egypt:

Håper på løsning innen få dager

Statsminister Benjamin Netanyahu sitter i møte med resten av den israelske regjeringen mandag. Regjeringen diskuterer et utkast til våpenhvile med Hamas lagt fram av Egypt. Foto: Gali Tibbon (Reuters) Les mer Lukk

Egypt håper på en løsning på konflikten mellom Israel og Hamas i løpet av et par dager. Mandag kveld vurderte den israelske regjeringen et våpenhvileforslag fra egypterne.

Egypt har jobbet med et utkast til våpenhvile siden søndag. Den israelske regjeringen diskuterte forslaget fra Egypt på et møte mandag kveld, men det er usikkert om det blir fattet en avgjørelse i løpet av kvelden.

Les også: Gilbert: Aldri sett Gazastripen så livløs

Den egyptiske utenriksminister Mohamed Amr møtte FNs generalsekretær Ban Ki-moon i Kairo mandag.

– Vi har informert generalsekretæren om det arbeidet vi har nedlagt for å få på plass en våpenhvile. Egypt vil ikke akseptere at uskyldige blir drept i stadig større antall hver dag, understreket Amr.

Les også: Obama: – Hamas må stanse rakettangrepene

Han la til at han håper våpenhvilen kan iverksettes i løpet av noen dager.

Over hundre drept

Det egyptiske utkastet til våpenhvile er basert på forhandlingene mellom israelske tjenestemenn og palestinske utsendinger i Kairo søndag, men det er ikke kommet informasjon om innholdet.

Se også: Her bomber det israelske forsvaret Gaza

Israelske luftangrep mot Gazastripen og palestinske raketter over grensen til Israel har kostet over hundre personer livet, de fleste av dem palestinere.

Ifølge radiokanalen stanset Israel de fleste angrepene på Gazastripen et par timer før møtet.

Truer med invasjon

Det er imidlertid ikke sikkert at Netanyahu-regjeringen fatter en endelig avgjørelse om våpenhvilen mandag. Ifølge radiokanalens kilder ønsker Israel 24 til 48 timers våpenhvile før detaljer i en mer omfattende avtale om angrepsstans kan diskuteres.

Les også: Kaller Israel en «terroriststat»

Israel har truet med å utvide militæroperasjonen ved å sende soldater inn på Gazastripen, men har ennå ikke fattet noen avgjørelse.