To voldtekter i Oslo

To kvinner ble voldtatt i Oslo søndag natt og på morgenen. Begge de antatte gjerningsmennene er pågrepet.

– Det er ikke tatt noen beslutning om fremstilling for varetektsfengsling, men ingen av mennene er løslatt, opplyser Ole Petter Jacobsen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Den videre etterforskningen av voldtektene ble søndag ettermiddag overført til Seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Den første voldtekten skjedde da en kvinne i begynnelsen av 20-åra skulle låse seg inn i oppgangen i Ruseløkkveien i Oslo sentrum i 3-tiden natt til søndag. I bakgården ble hun overfalt av en mann da hun skulle taste inn koden på låsen, melder NRK.

– Hun ble lagt i bakken og voldtatt av gjerningsmannen i bakgården. En mann som gikk forbi i gaten oppfatter situasjonen. Han ser at hun ligger på bakken med gjerningsmannen over seg, sier vaktleder Øyvind Torgersen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt.

Torgersen forteller at gjerningsmannen forsøkte å løpe fra stedet da han forsto at han var blitt oppdaget, men vitnet løp etter og klarte å stanse mannen. Flere andre personer hjalp til med å holde den 40 år gamle mannen fast til politiet kom til stedet.

Den andre voldtekten skjedde på en fest i en leilighet ved Ulsrud like før klokka 7 søndag morgen. En mann i 20-åra er pågrepet for voldtekt av kvinnen som også er i 20-åra, opplyser Torgersen.