21-åring siktet for trusler mot Trond Birkedal

Trond Birkedal skal ha fått trusler på Facebook av en 21-åring som tidligere angivelig skal ha blitt lurt til å sende nakenbilder av seg selv til den tidligere Frp-politikeren. Foto: Kent Skibstad (NTB scanpix) Les mer Lukk

Overgrepsdømte Trond Birkedal har anmeldt en 21-åring for trusler på Facebook. Mannen skal som tenåring ha blitt lurt til å sende nakenbilder til Birkedal.

Ifølge Rogalands Avis har 21-åringen innrømmet å ha skrevet på Birkedals Facebook-side, men han erkjenner ikke straffskyld for trusler, som siktelsen lyder på.

Ifølge hans advokat Anne Kroken ble meldingene lagt ut i februar, da 21-åringen skjønte at «damen» han hadde chattet og utvekslet nakenbilder med i virkeligheten var overgrepstiltalte Trond Birkedal.

21-åringen fikk sjokk og skal ha handlet i frustrasjon og sinne. Han skrev «Du blir drept en dag» og «du har lurt meg, og hvis jeg ser deg en dag, så får du grisebank» på Birkedals Facebook-side.

– Jeg mener at han ikke bør dømmes for dette, sier Kroken.

– Denne saken burde etter min oppfatning vært henlagt, omstendighetene tatt i betraktning.

Birkedal ble tidligere i høst dømt til ni måneders fengsel for blant annet å ha lokket unge gutter til utuktig atferd ved bruk av falske nettprofiler. Trond Birkedal sier han har anmeldt truslene etter råd fra advokat Arvid Sjødin og vil ikke kommentere saken ytterligere.