Disney lover ny Star Wars-film i 2015

isney-konsernet kjøper George Lucas' produksjonsselskap Lucasfilm, og lover samtidig premiere på en ny Star Wars-film i 2015. Her er George lucas tidligere i år. (Foto: Filmweb) Les mer Lukk

En ny Star Wars-film får premiere i 2015, varsler Walt Disney Co, den nye eieren av filmrettighetene.

Filmen «Star Wars 7» vil bli den første av en rekke Star Wars-filmer som Disney planlegger etter å ha kjøpt produksjonsselskapet Lucasfilm, som til nå har sittet på rettighetene til de berømte filmene.

Tirsdag kunngjorde Walt Disney Co at det kjøper Lucasfilm for 4,05 milliarder dollar. Kjøpssummen tilsvarer 23,3 milliarder kroner.

Les også: Snart kan du sveve som i Star Wars

– Lucasfilm avspeiler den usedvanlige lidenskapen, visjonen og fortellerkunsten til dens grunnlegger George Lucas, sa Disneys toppsjef Robert Iger da kjøpet ble kunngjort tirsdag.

George Lucas er regissøren bak Star Wars-filmene. Han etablerte selv Lucasfilm, der han både har vært styreleder og toppsjef. Nå mener han det er på tide at nye filmskapere overtar Star Wars' framtid.

Les også: Hva ville Dødsstjernen kostet?

– Jeg har alltid trodd at Star Wars kunne overleve meg, og jeg mente det var viktig å sørge for overgangen mens jeg levde, sier Lucas.

– Jeg er sikker på at når Lucasfilm nå skal ledes av Kathleen Kennedy og får et nytt hjem i Disneys organisasjon, så vil Star Wars fortsette å leve og blomstre i mange kommende generasjoner, fremholdt Lucas videre under tirsdagens kunngjøring.

Disney vil betale om lag halvparten av kjøpssummen i kontanter og utstede om lag 40 millioner aksjer for overtakelsen av filmselskapet. (©NTB)