Millioner uten strøm i USA

BACK TO BASIC: Stearinlys gjør susen på denne restauranten i Greenwich Village i New York som ikke direkte er rammet av flommen. 6,8 millioner er uten strøm. (Foto: Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Rundt 6,8 millioner mennesker er uten strøm på grunn av orkanen Sandy, ifølge nyhetskanalen CNN. Samtidig herjer flere store branner østkysten av USA.

Tidligere natt til tirsdag ble det meldt at 3 millioner var rammet, men antallet blir nå mer enn doblet.

Nyhetsbyrået Reuters er kommet til at 6,8 millioner innbyggere er uten strøm.

Det kan ta én uke før strømmen er fullstendig tilbake til New York etter uværet, sier strømleverandøren ConEd i en uttalelse, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kjemper på flere fronter

Samtidig kjemper brannvesenet i New York mot flere branner.

Mandag morgen meldes det om at mer enn 50 hjem er totalskadd i bydelen Queens etter en voldsom brann.

Det er fortsatt uvisst om noen befant seg der da den brøt ut ved 6-tiden norsk tid tirsdag. De store vannmassene etter Sandy har vanskeliggjort slukningsarbeidet for brannvesenet, melder NRK.

Det har også brutt ut brann i Old Saybrook, Connecticut. Brannmannskapene har også der problemer med å ta seg frem på grunn av vannmassene. To hus er så langt meldt totalskadde.

Les også: Manhattan i mørket

Hever dødstallene

Myndighetene hevet tirsdag morgen dødstallene ytterligere, og 16 personer er nå bekreftet omkommet etter uværet.

Blant disse er en av de to som var savnet etter at seilskuten «Bounty» som forliste mandag kveld. Kapteinen er fortsatt savnet.

De omkomne er fordelt over statene New Jersey, New York, Maryland, North Carolina, West Virginia, Pennsylvania og Connecticut, i tillegg til at en kvinne omkom i Toronto i Canada.

Les også: Kaptein gikk ned med skipet da Sandy traff

Ingen meldinger om nordmenn

Norske myndigheter har ikke fått meldinger om skadde nordmenn eller norske i nød etter at orkanen Sandy rammet New York. Det er uklart hvor mange norske som befinner seg i området.

– Vi har ikke noe tall på hvor mange nordmenn som befinner seg i New York. Det foreligger ingen plikt til eller noe system for å registrere seg, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til NTB.