Barnevernet vitnet i Øygard-saken

FJERDE UKE: Rettssaken mot Rune Øygard er inne i sin siste uke. Når dommen vil foreligge er foreløpig uklart. (Arkivfoto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Tirsdag vitnet både de som avhørte jenta Rune Øygard skal ha forgrepet seg mot, og lederen for barnevernet i hjembygda hennes. Les alle forklaringene i vårt live-senter.

Fakta om Øygard-saken:  

* Rune Øygard (53) er tiltalt for seksuell omgang med ei mindreårig jente. Han har hele tiden nektet straffskyld.

* Politiet startet etterforskning etter at jentas familie anmeldte Øygard 25. september 2011. Statsadvokaten i Hedmark og Oppland tok ut tiltale mot ordføreren 29. mars i år.

* Ifølge tiltalen skjedde ett av overgrepene da jenta var under 14 år, mens de andre overgrepene skal ha skjedd mens hun fortsatt var under 16 år.

* Tirsdag 9. oktober startet saken i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer.

* Det er satt av fire uker til saken, og det er stevnet 64 vitner.

Rettssaken mot Vågå-ordføreren er nå inne i den fjerde og siste uken.

I løpet av rettssaken har flere vitner fortalt om bekymringsmeldinger til barnevernet om den fornærmede jentas familiesituasjon. Tirsdag forklarte lederen for Barnevernet i jentas hjembygd seg i saken.

I tillegg fortalte to ansatte ved Barnehuset på Hamar om hva jenta har forklart i dommeravhør om de påståtte overgrepene, og hvorfor de mener at jenta er utsatt for overgrep.

Les alle tirsdagens forklaringer i live-feeden nederst saken

Les også: Nekter for å ha pekt ut alternative gjerningsmenn

I retten tirsdag vitnet også senioringeniør Olav Tolo fra Kripos.

Kripos har undersøkt en av Vågå-ordfører Rune Øygards mobiltelefoner på jakt etter blant annet ett konkret bilde som ordføreren selv skal ha tatt av jenta mens hun sitter naken på fanget hans.

Jenta har selv forklart dette og at ordføreren sendte bildet til henne. Men det er ikke blitt funnet noe slikt bilde, tross kompliserte og avanserte tekniske undersøkelser.

Les også: Kripos fant 70 slettede SMS på Øygards telefon