Ap-topp vil ha egen politistyrke mot radikale islamister

Jan Bøhler (Ap) ønsker egne politistyrker som skal jobbe mot de radikale islamistene. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix) Les mer Lukk

Aps justispolitiske talsmann Jan Bøhler mener Oslo-politiet må bygge opp et eget politiprosjekt rettet mot radikale islamister.

Bøhler mener at et slikt prosjekt må jobbe på samme måte som de tidligere har gjort med nynazister, og slik det såkalte «gjengprosjektet» taklet de kriminelle pakistanske gjengene, skriver Aftenposten.

Bøhler mener at situasjonen er så alvorlig at et slikt prosjekt må på plass så fort som mulig og sier at han vil jobbe for at politiet får ekstra midler til innsatsen mot de radikale islamistene.

– Det er nå viktig med en felles innsats i samarbeid med andre politidistrikter på Østlandet, der det forebyggende arbeidet også tillegges vekt, sier Bøhler.

Han mener at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke kan sørge for dette alene, men at det må skje i samarbeid med politidistriktene.

Bøhler foreslår at også politiet i Oslo får en lokal PST-kontakt. Alle andre politidistrikter i landet har en slik kontakt.