Politiet:

Pubgjest svindlet for 1,7 millioner kroner

SVINDLET: Barkunden i Hokksund ble svindlet for 1,7 millioner kroner etter at han gjorde opp for seg med bankkort. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

En mann som skulle betale for seg med et kort på en pub i Buskerud, ble ifølge politiet tappet for 1,7 millioner kroner. To pubansatte er nå tiltalt for å ha svindlet ham.

Mannen i 60-årene var i 2009 på besøk på en pub i Hokksund. Han ga fra seg kortet til betjeningen. Ifølge tiltalen noterte to menn i 30-årene, den ene en medeier i puben, den andre en pubansatt, ned mannens kortnummer og sikkerhetskode på bakrommet, og svindlet senere mannen for 1,68 millioner kroner.

– Episoden skjedde i 2009, og kunden betalte med kortet i den aktuelle puben. Deretter skal de to mennene ha brukt kortet til å opprette nettspillabonnement hos forskjellige spillselskaper, sier politijurist Hans Lyder Haare i Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2.

Hvis pengene førte til gevinst, har de endt opp på svindlernes konto, ikke mannens. Pengene som ble brukt til spill skal være tapt, skriver Drammens Tidende.

– De to har innrømmet deler av tiltalen, sier Haare til avisen.

Han oppfordrer folk til å unngå å ha mye penger stående på brukskonto som er tilknyttet kort.

– Om en har mye penger, er det bedre å ha de store summene på en annen konto, og heller overføre til brukskontoen etter hvert som det er behov, anbefaler Haare.

Det er satt av to dager til rettssaken som starter i Drammen tingrett 8. november.