Stabæk klare for Adecco-spill

Trond Olsen har akkurat sendt Stabæk ned en divisjon. Målet på Nadderud søndag kveld betyr at bæringene ikke blir å se i Tippeligaen 2013. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Les mer Lukk

Petter Belsvik og Stabæk fikk bekreftelsen mot Viking.

Stabæk – Viking 0-1 (0-0)  

3090 tilskuere

Mål: 0-1 Trond Olsen (70).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Ingen kort.

Lagene:

Stabæk (4-4-1-1): Mande Sayouba – Bjarni Olafur Eriksson, Ville Jalasto, .), Kim Hunstad, Fredrik Brustad – Bjarte Haugsdal, Adnan Haidar (Anders Trondsen fra 78.), Herman Stengel, Christer Kleiven (Luc Kassi fra 73.) – Stian Sortevik (Mads Stokkelien fra 82.) – Franck Boli.

Viking (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Håkon Skogseid, Indridi Sigurdsson, Johan Lædre Bjørdal, Trond Erik Bertelsen – El-Hadji Makhtar Thioune, Martin Ørnskov – Yann-Erik De Lanlay (Trond Olsen fra 62.), Vidar Nisja, André Danielsen – Veton Berisha (Patrik Ingelsten fra 62.).

Se høydepunkter fra Stabæk-Viking på Avspark.

Trond Olsen ble matchvinner for gjestene på Nadderud med en fin scoring i det 70. minutt i en kamp med få høydepunkter. Olsen ble byttet inn åtte minutter tidligere og takket for tilliten med scoring. Han gjorde et kort raid før han avsluttet med et ypperlig venstrebeinsskudd i Mande Sayoubas høyre vinkel.

Nadderud var en kald og veldig folketom eliteseriearena søndag kveld. Spillet på banen varmet heller ikke.

Les om Stabæk på Avspark

Stabæk hadde nær sagt som vanlig målsjanser, men Rune Almenning Jarstein slapp stort sett å briljere. En klasseredning på et skudd fra Stian Sortevik i annen omgang var unntaket. Den eneste goalgetteren i Stabæk er Petter Belsvik, og han er trener. Franck Boli er aktiv på topp, men har scoret mindre enn ventet denne sesongen.

Uten Gunnarsson

Stabæk manglet søndag en skadet Veigar Páll Gunnarsson. Tilbake var en annen islending, Bjarni Ólafur Eiríksson. Han var god i et Stabæk-forsvar som har blitt ganske brukbart ettersom sesongen er blitt eldre. Det begynner med andre ord å sette seg. Men det er definitivt i seneste laget. Kun tre kamper gjenstår nå av en sesong der Stabæk-laget har vært for ungt, for urutinert og for dårlig.

14 mann i årets stall har kontrakter som går videre. Veigar Páll Gunnarsson er under kontrakt og er naturlig nok ønsket med videre. Men en klausul i kontrakten gjør at han kan si farvel til norsk fotball ved sesongslutt i og med at Stabæk rykker ned. Retur til Island er en mulighet for 32-åringen som har vært med på å prege norsk fotball det siste tiåret.

Les mer om Viking på Avspark

Jonevret uten bortetap

Viking-sesongen kan deles i to: Før og etter Kjell Jonevret. Han kom inn i den 13. serierunden og kan se tilbake på en pen statistikk: Åtte seirer, fem uavgjorte og kun to tap. Jonevret er faktisk uten tap på bortebane.

Søndag var Indridi Sigurdsson solid i Vikings midtforsvar. (©NTB)