Hagen refser politikere for islamisme i Norge

Carl I. Hagen på sitt kontor i rådhuset i Oslo. Foto: Tore Meek / Scanpix Les mer Lukk

Carl I. Hagen anklager en rekke norske politikere for at islamsk terror har kommet nærmere Norge.

– Det er helt forferdelig og skremmende å være vitne til hvordan islamistiske ekstremister vokser fram i Norge, og hva slags trussel de utgjør mot vårt samfunn. Jeg sa fra på åttitallet. Jeg advarte mot det som var på vei til å skje. Da kalte de meg brun, rasist og fascist. sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Den tidligere Frp-lederen tar et knallhardt oppgjør med tidligere politiske motstandere som han velger å navngi fordi de etter hans syn har ansvaret for at ekstreme islamister i dag truer Norge og nordmenn.

– Mye av ansvaret for det Norge nå opplever ligger i naiviteten til Gro Harlem Brundtland, Kaci Kullmann Five, Ann Enger, Kjell Magne Bondevik, Erik Solheim, og dagens ledere som Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, Kristin Halvorsen og Dagfinn Høybråten, sier Hagen.

Les også:
- Grunn til å ta truslene fra islamist på alvor

– Fra tidlig på åttitallet advarte jeg mot at ulike etniske grupperinger skulle ta med seg sine konflikter til Norge. I dag ser vi resultatet av norske politikeres unnfallenhet. Dessverre fikk jeg rett, sier Hagen til Dagbladet.

AUF-leder Eskil Pedersen reagerer med vantro på uttalelsene.

– Jeg synes dette er hårreisende. Den føyer seg inn helt på høyden av det verste Carl I. Hagen tidligere har kommet med. Hagens syn på det flerkulturelle Norge er fullstendig utdatert. Alle i det politiske Norge tar avstand fra vold, uansett hvilke bakgrunn de som truer med vold har, sier Pedersen til Dagbladet.