Venstre vil stoppe rensing på Mongstad

Venstres leder Trine Skei Grande under finanstalen på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Venstre-leder Trine Skei Grande vil skrinlegge planene om fullskala rensing av gasskraftverket på Mongstad. Hun sier det er galskap å fortsette å la milliardene rulle til et prosjekt som ifølge henne ingen lenger tror blir realisert.

Trine Skei Grande mener det er på tide å ta konsekvensene av det hun er sikker på at Jens Stoltenberg og alle andre som har lagt prestisje i prosjektet tenker, nemlig at renseanlegget aldri blir bygget.

I Venstres forslag til statsbudsjett vil partiet legge ned prosjektet for fullskala rensing av gasskraftverket på Mongstad i Nordhordland, skriver Dagens Næringsliv.

Anlegget ble vedtatt i 2006 og bare planleggingen er anslått å koste omtrent tre milliarder kroner fram til en eventuell investeringsbeslutning i 2016. Til og med 2012 er det totalt bevilget over 1,1 milliarder kroner til planlegging av prosjektet. Kostnadene ble i 2009 anslått til å være 25 milliarder.

Les også: - Fangst og lagring av CO2 blir ikke kommersiell på minst 20 år

Ifølge Skei Grande er «Mongstad feil prosjekt på feil plass med feil aktører.»

– Problemet er at det har gått prestisje i saken etter at Stoltenberg holdt sin famøse månelandingstale. Jeg tror ingen, innerst inne, tror at dette noen gang blir bygget. Vi må legge gamle kjepphester bak oss, og få på plass gode prosjekter som faktisk kan bli realisert til en fornuftig pris og innen rimelig tid, sier Grande til Dagens Næringsliv.