– Prinsesse Madeleine har forlovet seg

Prinsesse Madeleine av Sverige har forlovet seg. Her på vei inn til 100-årsjubileet til American-Scandinavian Foundation (ASF) på Hilton Hotel i New York. Foto: Lise Åserud / Scanpix Les mer Lukk

Prinsesse Madeleine har forlovet seg med sin amerikanske kjæreste Chris O'Neill, ifølge svenske medier. Se kunngjøringen fra prinsessen selv nederst i saken.

– Vi er så lykkelige, skal prinsessen ha sagt til sine venner, skriver Aftonbladet.

De to har forlovet seg i hemmelighet, ifølge avisa. Madeleine og Chris O'Neill skal ha spredt nyheten til sine nærmeste venner onsdag kveld. Paret har bestemt at de skal gifte seg neste år, skriver Expressen. Det kan skje til sommeren, men de to vurderer også å ha det til vinteren.

Det svenske kongehuset vil foreløpig ikke kommentere opplysningene. Det antas at kongen vil bekrefte forlovelsen senere torsdag.

Feiret på restaurant

– Vi kommer til å gjøre det på hoffets hjemmeside senere i formiddag, sier informasjonssjef Bertil Ternert til TT.

Etter frieriet i begynnelsen av oktober traff kongen og dronningen Madeleine og Chris O'Neill i USA. Da feiret de forlovelsen i prinsessens leilighet, og senere på en av byens mest eksklusive restauranter. Det var første gang kongeparet viste seg offentlig sammen med Madeleines kjæreste, skriver Aftonbladet.

Kongens adjutant og hoffets informasjonssjef Ternert var med på restauranten, men de visste ikke om at det var en forlovelse som ble feiret.

Les også: Øker kongeparets lønn

Spurte kongen

Kongeparet skal lenge ha vært innforstått med at det er alvor mellom Madeleine og kjæresten. I januar fikk han være med prinsessen på et kongelig representasjonsoppdrag i konserthuset Carnegie Hall, noe som var en tydelig markering fra Madeleine, ifølge avisa.

Den amerikanske finansmannen Chris O'Neill fridde til Madeleine for snart en måned siden. De to har vært kjærester i knapt to år.

O'Neill hadde før frieriet spurt kongen om datterens hånd. Også resten av familien visste om frieriet på forhånd, ifølge Expressen.

Les også: Kongens livvakter politianmeldes

Förlovning / Engagement from Kungahuset on Vimeo.